KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Şehit Niyazi Ergüven Ortaokulu

Nis

"23 Nisan Türk'ün ulusal egemenlik, dünya çocuklarının tek bayramıdır"

Nis

Kazanımlarımızı ölçmek için deneme sınavlarımız hız kesmeden devam ediyor. 8. sınıf öğrencilerimize LGS, 5-6-7. sınıf öğrencilerimize ise Bursluluk Deneme sınavı yapılmıştır. Başarılar Çocuklar.

Nis

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Kübra DOĞAN, iki okulun öğrencileri ile birlikte ortak resim sergisi düzenlemiştir. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Projenin Amacı: Öğrencilere dilimizin önemli unsurlarından olan masallarımızı tanıtmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek.

Genel Değerlendirme:  Görevlendirilen öğrenciler mart ayı boyunca Mesneviden hikayeler ve mesnevilik ile ilgili okumalar yaptılar. Böylece hem dil gelişimlerine  katkıda bulundular hem de kendi kültürel öğelerimizi tanımış oldular.

Mrt

Kazanım eksiklerini görmek, daha iyiye gitmek için hız kesmeden bütün kademelerde denem sınavlarımız devam ediyor.

Mrt

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında ''En İyi Cümle'' yarışmasında, okulumuz 8-A sınıfı öğrencilerinden Betül BAĞCI İlçe Üçüncüsü, Beyza Nur KARA İlçe Dördüncüsü olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimizin hediyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa ÇELİK tarafından takdim edilmiştir. Öğrencilerimize ve Türkçe Öğretmenimiz Zehra APARDIM' a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. Yıl dönümünde,  özlem ve minnetle anıldı.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Eyl

''Yayalar kırmızı çizgimizdir'' ve ''Öncelik hayatın öncelik yayanın'' sloganı ile öğrencilerimizin ve ilçe protokolümüzün değerli katılımcılarıyla yaya geçidi boyanarak trafikte yaya önceliğinin önemine dikkat çekildi.