T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Şehit Niyazi Ergüven Ortaokulu

TARİHÇE

 Okulumuz, 1944 yılında 27 köyün ortak katkıları ile, yani İMECE usulü ile yapılmış olup, arsası zamanın yerlilerinden Hacı KARA tarafından verilmiştir. İki katlı ve tabanı tahta döşemeli bir bina iken, iki öğretmenli birleştirilmiş sınıfla Eğitim-Öğretime başlamıştır. Ayrıca okulun ilk açıldığı günlerde marangozluk, atölye, demircilik, biçki-dikiş gibi el sanatları kurslarıda verilmiştir.

           O tarihlerde ELOĞLU KÖYÜ İLKOKULU adıyla anılan okulumuz, 1960 yılında Eloğlu köyünün TÜRKOĞLU adıyla ilçe olmasıyla TÜRKOĞLU MERKEZ İLKOKULU adını almıştır. Aynı tarihlerde şair Namık Kemal'in adını alarak NAMIK KEMAL İLKOKULU olmuş ve 1997-1998 Eğitim-öğretim yılından itibaren, zorunlu öğrenim çağının sekiz yıla çıkarılmasıyla bugünkü adıyla yani NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU olarak Eğitim-Öğretime devam etmiştir.

           2012-2013  eğitim öğretim yılında 4+4+4 yeni eğitim sisteminin kabulü ile ilkokulu dönüşmüş, bu tarihten itibaren  NAMIK KEMAL İLKOKULU olarak faaliyetlerine devam ederken 15 TEMMUZ 2016 hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Hareket Dairesi Başkanlığında şehit olan Niyazi ERGÜVEN'in adı okulumuza verilerek ŞEHİT NİYAZİ ERGÜVEN  İLKOKULU – ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

           Okulumuz 1944 yılında faaliyetlerine başlamıştır. İlçenin ilk okulu olma özelliğini taşımaktadır. Tarihi bir geçmişi taşımaktadır. İki katlı 12 derslik, rehberlik servisi, öğretmenler odası, iki idareci odası, arşiv, depodan oluşmaktadır. 

              

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.09.2021 - Güncelleme: 30.09.2021 11:11 - Görüntülenme: 124
  Beğen | 0  kişi beğendi